Býčie žľazy45

Býčie žľazy

Suroviny

  • býčie žľazy
  • cibuľa
  • plnotučná horčica
  • kečup
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká a pálivá paprika
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na oleji do zlatova. Býčie žľazy pokrájame a necháme chvíľu postáť v zmesi kečupu, plnotučnej horčice a korenín. K cibuli pridáme odstáte býčie žľazy a dusíme vo vlastnej šťave 15 – 20 min. Podávame s varenou ryžou
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa