Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou15

Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou

Suroviny

  • 80 g masla
  • 150 g bryndze
  • pažítka alebo cibuľa
  • 1 lyžička horčice
  • 2 paradajky
  • väčšia zelená paprika
  • rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo dobre vymiešame, pridáme bryndzu, horčicu, rascu, nadrobno pokrájanú pažítku alebo cibuľu, nadrobno pokrájanú papriku a jadierok zbavené, olúpané, pokrájané paradajky. Podľa chuti dosolíme.

Autor: Magda Jendželovská, Sečovce
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa