Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou15

Bryndzová nátierka s paradajkami a paprikou

Suroviny

  • 80 g masla
  • 150 g bryndze
  • pažítka alebo cibuľa
  • 1 lyžička horčice
  • 2 paradajky
  • väčšia zelená paprika
  • rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo dobre vymiešame, pridáme bryndzu, horčicu, rascu, nadrobno pokrájanú pažítku alebo cibuľu, nadrobno pokrájanú papriku a jadierok zbavené, olúpané, pokrájané paradajky. Podľa chuti dosolíme.

Autor: Magda Jendželovská, Sečovce
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa