Broskyňový koláč45

Broskyňový koláč

Suroviny

  • 1 kg menších broskýň
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice mlieka
  • 200 g hrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 50 g mletých ošúpaných mandlí
  • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • maslo na vymazanie plechu
  • práškový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Broskyne umyte, osušte, rozkrojte na polovice a vykôstkujte. Zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte dopenista a postupne zapracujte vajcia. Pridajte mlieko a po častiach vmiešajte zmes múky, kypriaceho prášku, mandlí a citrónovej kôry. Cesto rozotrite na pripravený plech s rozmermi 25 x 35 cm, povtláčajte polovice broskýň a pečte pri teplote 175 °C 20 minút. Koláč po vychladnutí pokrájajte a bohato pocukrujte.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa