Brokolicovo-karfiolová polievka30

Brokolicovo-karfiolová polievka

Suroviny

  • 1 karfiol
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • 400 g zemiakov
  • 1 brokolicu
  • 1 vajce

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do osolenej vody dáme variť na malé ružičky rozobraný karfiol. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes. Osobitne si dáme variť zemiaky nakrájané na malé kocky. Ku karfiolu pridáme na ružičky rozobranú brokolicu. Varíme ešte asi 10-15 minút. Zmiešame s uvarenými zemiakmi. Nakoniec pridáme rozšľahané vajce.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa