Bravčové trojakej chuti45

Bravčové trojakej chuti

Suroviny

  • 4 plátky bravčového mäsa
  • 2 cibule
  • 100 ml sladkej smotany
  • 1 PL cesnakovej pasty
  • 2 PL oleja
  • 2 PL masla
  • hladká múka
  • drvená rasca
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso na okrajoch narežeme, naklepeme, potrieme cesnakovou pastou, posypeme korením, rascou, mletou paprikou a obalíme v hladkej múke. Rezne sprudka orestujeme na oleji a dáme na 20 min. piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Do výpeku pridáme maslo, horčicu, smotanu a necháme prevariť. Podľa potreby zaprášime trochou múky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a pomaly opekáme do zlatohneda. Bravčové trojakej chuti servírujeme preliate omáčkou a dodekorované smaženou cibuľkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa