Bravčové trojakej chuti45

Bravčové trojakej chuti

Suroviny

  • 4 plátky bravčového mäsa
  • 2 cibule
  • 100 ml sladkej smotany
  • 1 PL cesnakovej pasty
  • 2 PL oleja
  • 2 PL masla
  • hladká múka
  • drvená rasca
  • mleté čierne korenie
  • mletá sladká paprika a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso na okrajoch narežeme, naklepeme, potrieme cesnakovou pastou, posypeme korením, rascou, mletou paprikou a obalíme v hladkej múke. Rezne sprudka orestujeme na oleji a dáme na 20 min. piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Do výpeku pridáme maslo, horčicu, smotanu a necháme prevariť. Podľa potreby zaprášime trochou múky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a pomaly opekáme do zlatohneda. Bravčové trojakej chuti servírujeme preliate omáčkou a dodekorované smaženou cibuľkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa