Bravčové stehno plnené čerešňami45

Bravčové stehno plnené čerešňami

Suroviny

  • 4 rezne z bravčového stehna
  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml portského vína
  • 20 ml čerešňovej šťavy
  • 1 fľašu čerešňového kompótu
  • 1 PL maizeny
  • 1 PL medu
  • 1 PL ostrej horčice
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3 klinčeky
  • kajenské korenie
  • mleté čierne korenie a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Červené a portské víno zmiešame s čerešňovou šťavou a polovicu vína prevaríme spolu s klinčekmi. Pridáme vykôstkovené čerešne a necháme variť ešte asi 5 min. Čerešňovú omáčku zahustíme škrobom rozrobeným vo vode a dochutíme kajenským korením, citrónovou šťavou a medom. Tesne pred dovarením pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť. Ak sú rezne malé na plnenie, iba ich potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme na oleji. Podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Pred koncom dochutíme sójovou omáčkou a prilejeme aj čerešňovú omáčku. Všetko dôkladne prehrejeme a servírujeme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa