Bravčové stehno plnené čerešňami45

Bravčové stehno plnené čerešňami

Suroviny

  • 4 rezne z bravčového stehna
  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml portského vína
  • 20 ml čerešňovej šťavy
  • 1 fľašu čerešňového kompótu
  • 1 PL maizeny
  • 1 PL medu
  • 1 PL ostrej horčice
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 3 klinčeky
  • kajenské korenie
  • mleté čierne korenie a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

68%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Červené a portské víno zmiešame s čerešňovou šťavou a polovicu vína prevaríme spolu s klinčekmi. Pridáme vykôstkovené čerešne a necháme variť ešte asi 5 min. Čerešňovú omáčku zahustíme škrobom rozrobeným vo vode a dochutíme kajenským korením, citrónovou šťavou a medom. Tesne pred dovarením pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť. Ak sú rezne malé na plnenie, iba ich potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme na oleji. Podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Pred koncom dochutíme sójovou omáčkou a prilejeme aj čerešňovú omáčku. Všetko dôkladne prehrejeme a servírujeme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa