Bravčové špízy prekladané údeninou45

Bravčové špízy prekladané údeninou

Suroviny

  • 40 dkg bravčových rezňov
  • 8 plátkov salámy alebo klobásy
  • 8 šampiňónov
  • ½ kg paradajok
  • 3 jarné cibuľky
  • 2 PL octu
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL sekaných byliniek
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na hrubšie valčeky. Striedavo so zloženými plátkami salámy alebo kolieskom klobásy a očistenými šampiňónmi ich napichujte na špízy. Grilujte zhruba 10 min. za priebežného otáčania. Paradajky a cibuľu umyte, nakrájajte na plátky a spolu premiešajte. Zalejte zálievkou z octu, soli, korenia, oleje a byliniek. Podávajte so špízmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa