Bravčové na domácky spôsob45

Bravčové na domácky spôsob

Suroviny

  • 300 g bravčového pliecka
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • ocot balsamico
  • 150 g rajčinového pretlaku
  • 2 dcl vody

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľu, cesnak a nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme rajčinový pretlak. Varíme spolu asi tri minúty. Keď začne vrieť, pridáme vodu, trochu octa balsamico a varíme asi pol hodinu. Podávame s bielym čerstvým chrumkavým chlebíkom, prípadne bagetou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa