Bravčové na domácky spôsob45

Bravčové na domácky spôsob

Suroviny

  • 300 g bravčového pliecka
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • ocot balsamico
  • 150 g rajčinového pretlaku
  • 2 dcl vody

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľu, cesnak a nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme rajčinový pretlak. Varíme spolu asi tri minúty. Keď začne vrieť, pridáme vodu, trochu octa balsamico a varíme asi pol hodinu. Podávame s bielym čerstvým chrumkavým chlebíkom, prípadne bagetou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa