Botanický ovocný mix30

Botanický ovocný mix

Suroviny

  • 2 jablka
  • 150 g modrého hrozna
  • 2 banány
  • 1 mango
  • 1 ananás
  • 1 pomaranč
  • 2 lyžice medu,
  • 50 g posekaných mandlí
  • 200 g vanilkového jogurtu
  • štipka škorice
  • šťava z 1 citróna a čerstvá mäta

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetko ovocie okrem hrozna nakrájame na drobné kocky a spolu dobre premiešame. V miske zmiešame citrónovú šťavu, med a škoricu na jemný dressing, ktorý pridáme k ovociu. Premiešame a šalát zalejeme vanilkovým jogurtom. Dekorujeme nasekanými mandľami a lístočkami čerstvej mäty.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa