Boloňské špagety po slovensky45

Boloňské špagety po slovensky

Suroviny

  • 800 dkg mletého mäsa
  • 1-2 rajčinové pretlaky
  • 1 veľkú cibuľu
  • cesnak
  • čierne korenie
  • soľ
  • bazalka
  • hladká múka
  • tvrdý syr

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky a na oleji ošmahneme do zlatista. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme, kým sa pekne nerozpadne na drobné. Potom podlejeme, tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku rozmiešame, prilejeme vodu, zahustíme zátrepkou, pridáme bazalku (podľa chuti) a necháme prevrieť. Podávame so špenátom a strúhaným syrom
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa