Bleskový orechový koláč45

Bleskový orechový koláč

Suroviny

  • 3 celé vajcia
  • 170 g kryštálového cukru
  • 1 dl oleja
  • najemno nastrúhaná kôra z 1-3 citrónov
  • šťava z 1 citróna
  • 150 g polohrubej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • mleté orechy podľa chuti

Náročnosť receptu

stredne náročný

71%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vajcia, cukor, olej, kôru a šťavu spolu vymiešame, potom postupne pridávame múku a prášok do pečiva. Pridáme orechy podľa chutí. Cesto vylejeme do formy zľahka potretej olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na cca 40 minút.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa