Bleskové kari kura45

Bleskové kari kura

Suroviny

  • 400g kuracieho mäsa
  • cibuľa
  • olej
  • soľ
  • kari ( anglické )
  • 250 ml smotany
  • príloha ryža

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso, najlepšie z pŕs, si pokrájame na rezance. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kuracie mäso, jemne osolíme a pridáme kari. Mierne podlejeme vodou a necháme podusiť až kým mäso nie je mäkké. Na záver podlejeme smotanou a necháme ju čiastočne vyvariť - vznikne jemná omáčka. Nijako inakšie nezahusťujeme. Ako prílohu podávame varenú ryžu.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa