Blesková čokoládová torta45

Blesková čokoládová torta

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 80 g kryštálového cukru
  • 100 g výberovej múky
  • 3 vajcia
  • 1 ČL prášku do pečiva

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čokoládu s maslom rozpustíme, pridáme cukor, múku, vajcia, prášok do pečiva a premiešame. Pečieme v silikónovej forme v mikrovlnke 6 minút. Vyberieme, potrieme džemom a posypeme strúhanou čokoládou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa