Bazalková polievka45

Bazalková polievka

Suroviny

  • 150 dkg čakanky
  • 2 hrste čerstvých bazalkových listov
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • strúčik cesnaku
  • 200 ml smotany
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čakanku i bazalkové listy umyjeme a natrháme na drobno. Niekoľko lístkov bazalky odložíme bokom na ozdobenie polievky. Cibuľu nakrájame na drobno a podusíme na oleji, následne pridáme čakanku a bazalku a cesnak pokrájaný na drobno. Dusíme 2 minúty, potom zalejeme vývarom. Polievku necháme vrieť 7 minút, potom ju odstavíme z plameňa a dochutíme smotanou, soľou, korením, všetko podľa chuti. Polievku rozmixujeme a môžeme podávať s chlebovými krutómi, alebo pečivom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa