Banánový zákusok45

Banánový zákusok

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 50 g hrubej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 120 g pomletých orechov
  • 2 PL kakaa
  • Na plnku:
  • marhuľový lekvár
  • banány
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 300 g tvarohu
  • 500 ml mlieka
  • 50 g vanilkového pudingu
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Na polevu:
  • 150g varovej čokolády
  • 100g masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 7


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Po malých dávkach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechami a kakaom. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a rozložíme naň pozdĺžne rozpolené banány. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingového prášku uvaríme hustú kašu. Do vychladnutého pudingu pridáme vymiešané maslo s cukrom, tvarohom a spolu vymiešame hladkú masu, ktorú natrieme na banány. Naplnený koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme rozpustením masla a čokolády nad parou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa