Arašidová polievka30

Arašidová polievka

Suroviny

  • 100 g arašidov
  • 3 vaječné žĺtky
  • ¼ l slepačieho bujónu
  • ¼ l kyslej smotany
  • šafran

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V mixéri si pripravte pyré, zmixovaním arašidov a vaječných žĺtkov. Hotové pyré vložte do hrnca a pridajte smotanu. Pomaly miešajte na miernom ohni, až kým zmes nezhustne (nesmie vrieť!). Tesne pred dokončením pridajte štipku šafranu a ihneď podávajte.

TIP: So šafranom narábajte opatrne, použite naozaj iba štipku, pretože väčšie, neprimerané množstvo by mohlo zdeformovať lahodnú chuť polievky.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa