Arašidová polievka30

Arašidová polievka

Suroviny

  • 100 g arašidov
  • 3 vaječné žĺtky
  • ¼ l slepačieho bujónu
  • ¼ l kyslej smotany
  • šafran

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V mixéri si pripravte pyré, zmixovaním arašidov a vaječných žĺtkov. Hotové pyré vložte do hrnca a pridajte smotanu. Pomaly miešajte na miernom ohni, až kým zmes nezhustne (nesmie vrieť!). Tesne pred dokončením pridajte štipku šafranu a ihneď podávajte.

TIP: So šafranom narábajte opatrne, použite naozaj iba štipku, pretože väčšie, neprimerané množstvo by mohlo zdeformovať lahodnú chuť polievky.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa