Anacolada15

Anacolada

Suroviny

  • 1,5 cl kokosového mlieka
  • 2 cl cukrového sirupu
  • 6 cl ananásového džúsu
  • 2 cl ananásového likéru
  • 3 cl bieleho rumu

Náročnosť receptu

jednoduchý

18%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do vyfrapovaného šejkra naplneného do polovice ľadom pridáme uvedené ingrediencie. Šejker uzavrieme, prudko a krátko pretrepeme. Pripravený nápoj spolu s ľadom prelejeme do pohára.
Nápoj ozdobíme prevesením rezu ananásu cez okraj pohára, cez ktorý prepichneme krátky špíz s lístkom mäty a koktailovou čerešňou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia so škvrnitou škrupinou sú napadnuté plesňou. Ak po ich presvietení uvidíte vo vnútri tmavé škvrny, nepoužívate ich.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Nemusíte pripravovať zápražku z múky a masla, stačia zvyšky tvrdého chleba, ktorý nastrúhate, a pokrm ním zahustíte. Hodí sa najmä do gulášov a jedál z hovädzieho mäsa.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Prihorenú omáčku prelejeme ihneď do čistého kastróla a povaríme s chlebovou kôrkou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa