Anacolada15

Anacolada

Suroviny

  • 1,5 cl kokosového mlieka
  • 2 cl cukrového sirupu
  • 6 cl ananásového džúsu
  • 2 cl ananásového likéru
  • 3 cl bieleho rumu

Náročnosť receptu

jednoduchý

19%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do vyfrapovaného šejkra naplneného do polovice ľadom pridáme uvedené ingrediencie. Šejker uzavrieme, prudko a krátko pretrepeme. Pripravený nápoj spolu s ľadom prelejeme do pohára.
Nápoj ozdobíme prevesením rezu ananásu cez okraj pohára, cez ktorý prepichneme krátky špíz s lístkom mäty a koktailovou čerešňou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Aby sa na omáčke neurobila kôrka, stačí napichnúť na vidličku kúsok masla a prejsť ním po povrchu omáčky.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa