Živánska

Živánska
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
827hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 2 zelené papriky
  • cca 10ks zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • grilovacie korenie
  • alobal
  • olej

Postup

Mäso nakrájame na pláty, vyklepeme, osolíme, z oboch strán tiež okoreníme a opaprikujeme. Na oleji alebo masti sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme. Vo výpeku opečieme do zlatista na kocky nakrájanú 1 cibuľu, pridáme znova mäso, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, poukladáme na pekáč, osolíme, na ne poukladáme udusené mäso, na mäso dáme kolieska cibule, paradajok, papriky, cesnakom posypeme, dáme opäť zemiaky, osolíme, pridáme grilovacie korenie, polejeme šťavou z mäsa a prikryjeme alobalom. Takto pečieme v rúre aspoň 45 minút, potom odkryjeme a ešte tak 15 minút pečieme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Labužnícke rezne

Labužnícke rezne

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Kotlíkový guláš s hráškom

Kotlíkový guláš s hráškom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Hovädzie rezne

Hovädzie rezne

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.