Živánska45

Živánska

Suroviny

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 2 zelené papriky
  • cca 10ks zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • grilovacie korenie
  • alobal
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na pláty, vyklepeme, osolíme, z oboch strán tiež okoreníme a opaprikujeme. Na oleji alebo masti sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme. Vo výpeku opečieme do zlatista na kocky nakrájanú 1 cibuľu, pridáme znova mäso, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, poukladáme na pekáč, osolíme, na ne poukladáme udusené mäso, na mäso dáme kolieska cibule, paradajok, papriky, cesnakom posypeme, dáme opäť zemiaky, osolíme, pridáme grilovacie korenie, polejeme šťavou z mäsa a prikryjeme alobalom. Takto pečieme v rúre aspoň 45 minút, potom odkryjeme a ešte tak 15 minút pečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa