Živánska45

Živánska

Suroviny

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 2 zelené papriky
  • cca 10ks zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • grilovacie korenie
  • alobal
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na pláty, vyklepeme, osolíme, z oboch strán tiež okoreníme a opaprikujeme. Na oleji alebo masti sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme. Vo výpeku opečieme do zlatista na kocky nakrájanú 1 cibuľu, pridáme znova mäso, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, poukladáme na pekáč, osolíme, na ne poukladáme udusené mäso, na mäso dáme kolieska cibule, paradajok, papriky, cesnakom posypeme, dáme opäť zemiaky, osolíme, pridáme grilovacie korenie, polejeme šťavou z mäsa a prikryjeme alobalom. Takto pečieme v rúre aspoň 45 minút, potom odkryjeme a ešte tak 15 minút pečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa