Živánska

Živánska
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
617hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 3 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • 2 zelené papriky
  • cca 10ks zemiakov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • grilovacie korenie
  • alobal
  • olej

Postup

Mäso nakrájame na pláty, vyklepeme, osolíme, z oboch strán tiež okoreníme a opaprikujeme. Na oleji alebo masti sprudka opečieme z oboch strán, vyberieme. Vo výpeku opečieme do zlatista na kocky nakrájanú 1 cibuľu, pridáme znova mäso, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, poukladáme na pekáč, osolíme, na ne poukladáme udusené mäso, na mäso dáme kolieska cibule, paradajok, papriky, cesnakom posypeme, dáme opäť zemiaky, osolíme, pridáme grilovacie korenie, polejeme šťavou z mäsa a prikryjeme alobalom. Takto pečieme v rúre aspoň 45 minút, potom odkryjeme a ešte tak 15 minút pečieme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Marinovaná jahňacia korunka

Marinovaná jahňacia korunka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Majoránová pečená kačica

Majoránová pečená kačica

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.