Žemle plnené vajíčkom30

Žemle plnené vajíčkom

Suroviny

  • 4 žemle
  • 25 g masla
  • 3 vajcia
  • soľ
  • 50 g strúhaného syra
  • 3 PL mlieka
  • korenie
  • majoránka alebo pažítka
  • šunka a klobása
  • syr
  • saláma
  • zelenina

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo žemlí odkrojte vršky, vydlabte stred a vnútro vymažte maslom. Do žemlí dajte plnku. Vrch posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť. Hotové žemle ozdobte zeleninou, plátkom syra alebo salámy.

Plnka: Zmiešajte vybranú striedku, vajcia, korenie, mlieko a soľ. Do plnky môžete pridať pokrájanú šunku, klobásu alebo dusené hríby.

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa