Zemiakovo-cibuľový šalát45

Zemiakovo-cibuľový šalát

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • nakladané uhorky
  • varené vajíčka (nemusia byť)
  • ocot
  • cukor
  • soľ
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame cez mriežku. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme olej, trochu vody, ocot, cukor a soľ. Podusíme domäkka, pridáme nakrájané nakladané uhorky, uvarené a nakrájané vajíčka, prípadne hrášok. Zemiaky zalejeme nálevom a podľa potreby dochutíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa