Zemiakovo-cibuľový šalát45

Zemiakovo-cibuľový šalát

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • nakladané uhorky
  • varené vajíčka (nemusia byť)
  • ocot
  • cukor
  • soľ
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame cez mriežku. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme olej, trochu vody, ocot, cukor a soľ. Podusíme domäkka, pridáme nakrájané nakladané uhorky, uvarené a nakrájané vajíčka, prípadne hrášok. Zemiaky zalejeme nálevom a podľa potreby dochutíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa