Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Zemiakovo-cibuľový šalát

Zemiakovo-cibuľový šalát
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1080hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • nakladané uhorky
  • varené vajíčka (nemusia byť)
  • ocot
  • cukor
  • soľ
  • olej

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame cez mriežku. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme olej, trochu vody, ocot, cukor a soľ. Podusíme domäkka, pridáme nakrájané nakladané uhorky, uvarené a nakrájané vajíčka, prípadne hrášok. Zemiaky zalejeme nálevom a podľa potreby dochutíme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Miešaný zeleninový šalát

Miešaný zeleninový šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Medový šalát

Medový šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Mäsový šalát na hruške

Mäsový šalát na hruške

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.