Zemiakovo-cibuľový šalát

Zemiakovo-cibuľový šalát
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1466hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • nakladané uhorky
  • varené vajíčka (nemusia byť)
  • ocot
  • cukor
  • soľ
  • olej

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame cez mriežku. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme olej, trochu vody, ocot, cukor a soľ. Podusíme domäkka, pridáme nakrájané nakladané uhorky, uvarené a nakrájané vajíčka, prípadne hrášok. Zemiaky zalejeme nálevom a podľa potreby dochutíme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mliečna majonéza

Mliečna majonéza

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Mäsový šalát na hruške

Mäsový šalát na hruške

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Majonézový šalát klasický

Majonézový šalát klasický

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.