Zemiakovo-cibuľový šalát

Zemiakovo-cibuľový šalát
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1248hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • nakladané uhorky
  • varené vajíčka (nemusia byť)
  • ocot
  • cukor
  • soľ
  • olej

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame cez mriežku. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme olej, trochu vody, ocot, cukor a soľ. Podusíme domäkka, pridáme nakrájané nakladané uhorky, uvarené a nakrájané vajíčka, prípadne hrášok. Zemiaky zalejeme nálevom a podľa potreby dochutíme.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mliečna majonéza

Mliečna majonéza

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Majonézový šalát klasický

Majonézový šalát klasický

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Majonézovo-hlivový šalát

Majonézovo-hlivový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.