Zemiaková polievka na kyslo30

Zemiaková polievka na kyslo

Suroviny

  • 3 - 4 stredne veľké zemiaky
  • 2-3- vajcia uvarené natvrdo
  • 1 dcl mlieka
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 kyslá smotana
  • bobkový list
  • soľ
  • vegeta
  • ocot prip. citrónová šťava
  • kôpor

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody, pridáme bobkový list a soľ. Kým sa zemiaky uvaria - čo je pár minút, pripravíme si zátrepku. Zátrepka: Mlieko vymiešame s múkou, pridáme kyslú smotanu (smotana aj mlieko by mali mať izbovú teplotu, aby sa v polievke nezrazili). Dobre spolu metličkou premiešame a pomaly za stáleho miešania, prilievame do polievky. Necháme prevrieť a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajíčka. Dochutíme vegetou a octom (ešte lepšia je citrónová šťava), odstavíme a jemne posypeme kôprom nakrájaným nadrobno.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa