Zemiaková polievka na kyslo30

Zemiaková polievka na kyslo

Suroviny

  • 3 - 4 stredne veľké zemiaky
  • 2-3- vajcia uvarené natvrdo
  • 1 dcl mlieka
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 kyslá smotana
  • bobkový list
  • soľ
  • vegeta
  • ocot prip. citrónová šťava
  • kôpor

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody, pridáme bobkový list a soľ. Kým sa zemiaky uvaria - čo je pár minút, pripravíme si zátrepku. Zátrepka: Mlieko vymiešame s múkou, pridáme kyslú smotanu (smotana aj mlieko by mali mať izbovú teplotu, aby sa v polievke nezrazili). Dobre spolu metličkou premiešame a pomaly za stáleho miešania, prilievame do polievky. Necháme prevrieť a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajíčka. Dochutíme vegetou a octom (ešte lepšia je citrónová šťava), odstavíme a jemne posypeme kôprom nakrájaným nadrobno.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa