Zeleninové cestoviny so syrovou omáčkou30

Zeleninové cestoviny so syrovou omáčkou

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad farfalle
  • troška mlieka
  • syr v črievku
  • eidam alebo čedar
  • mrazená zelenina podľa vlastného výberu.

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny a mrazenú zeleninu uvaríme zvlášť a zlejeme z oboch vodu. Zmiešame. Trošku mlieka zohrejeme, pridáme syr v črievku a nastrúhaný tvrdý syr a roztopíme. Roztopenou zmesou zalejeme cestoviny so zeleninou a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa