Zeleninové cestoviny so syrovou omáčkou30

Zeleninové cestoviny so syrovou omáčkou

Suroviny

  • Cestoviny
  • napríklad farfalle
  • troška mlieka
  • syr v črievku
  • eidam alebo čedar
  • mrazená zelenina podľa vlastného výberu.

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny a mrazenú zeleninu uvaríme zvlášť a zlejeme z oboch vodu. Zmiešame. Trošku mlieka zohrejeme, pridáme syr v črievku a nastrúhaný tvrdý syr a roztopíme. Roztopenou zmesou zalejeme cestoviny so zeleninou a podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Cestoviny nepremývame studenou vodou, lepšie na nich vďaka bude držať omáčka.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa