Zeleninová pochúťka na bagete30

Zeleninová pochúťka na bagete

Suroviny

  • olivový olej
  • tvrdý syr
  • lístky čerstvej bazalky
  • farebné papriky
  • cuketa
  • baklažán
  • šampiňóny
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 8 kúskov nakrájanej bagety

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Farebné papriky nakrájajte na malé kúsky spolu s cuketou, baklažánom a so šampiňónmi domäkka opečte v panvici na oleji. Posoľte, okoreňte a spolu premiešajte. Opečenú zeleninu rozložte na lístky bazalky a dajte na opečené bagetové kúsky. Takto naplnené ich dajte krátko zapiecť, kým sa syr nerozpustí. Nakrájané kúsky bagety opečte v hriankovači, alebo na panvici. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom a položte na ne nakrájaný tvrdý syr.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa