Zapekaný sendvič30

Zapekaný sendvič

Suroviny

  • krájaný sendvič
  • maslo alebo nátierkové maslo
  • šunka alebo mäkká saláma
  • tenké plátky tvrdého syra a ďalšie ingrediencie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 9


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Plátky sendviča natrieme maslom, položíme na ne plátky šunky tak, aby nepresahovali sendvič, pridáme iné ingrediencie podľa chuti. Sendviče prekryjeme plátkom syra. Položíme na suchý plech a zapečieme do ružova. Podávame s oblohou podľa vlastnej chuti a fantázie.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Mlieko neprihorí, ak dno hrnca potrieme na tenko maslom.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa