Zapekané rybie filé

Zapekané rybie filé
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1154hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • Mrazené rybie filé
  • mlieko
  • zemiaky
  • maslo
  • strúhanka
  • podrvené kukuričné lupienky alebo hrubá krupica
  • soľ
  • paprika
  • rôzne korenie podľa chuti
  • kyslá smotana
  • korenie na pizzu
  • nastrúhaný syr

Postup

Filé dáme rozmraziť do misky s mliekom. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame na tenké kolieska (zemiaky môžu byť aj surové; zapekanie potom trvá trochu dlhšie, no zemiaky sú šťavnatejšie). Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, lupienkami alebo krupicou, poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme podľa chuti, polejeme kyslou smotanou, na takto pripravené zemiaky nakrájame kúsky masla. Rovnako pripravíme druhú vrstvu zemiakov. Napokon osušíme filé, kúsky naukladáme na pripravené zemiaky, osolíme, polejeme smotanou, posypeme paprikou a trošku korením na pizzu. Ak povrch posypeme aj strúhaným syrom, tak jedlo konzumujeme len teplé, aby syr zostal mäkký; ak nie, výborne chutí aj studené. Zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Jedlo môžeme pripraviť rovnako aj na platni v hrncoch s dvojitým dnom. Podávame so zeleninovým šalátom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská belica na taliansky spôsob

Morská belica na taliansky spôsob

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Malé ryby na spôsob živánskej

Malé ryby na spôsob živánskej

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

Matjesy s jablkovým šalátom a brusnicami

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.