Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Zapekané rybie filé

Zapekané rybie filé
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1059hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • Mrazené rybie filé
  • mlieko
  • zemiaky
  • maslo
  • strúhanka
  • podrvené kukuričné lupienky alebo hrubá krupica
  • soľ
  • paprika
  • rôzne korenie podľa chuti
  • kyslá smotana
  • korenie na pizzu
  • nastrúhaný syr

Postup

Filé dáme rozmraziť do misky s mliekom. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame na tenké kolieska (zemiaky môžu byť aj surové; zapekanie potom trvá trochu dlhšie, no zemiaky sú šťavnatejšie). Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, lupienkami alebo krupicou, poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme podľa chuti, polejeme kyslou smotanou, na takto pripravené zemiaky nakrájame kúsky masla. Rovnako pripravíme druhú vrstvu zemiakov. Napokon osušíme filé, kúsky naukladáme na pripravené zemiaky, osolíme, polejeme smotanou, posypeme paprikou a trošku korením na pizzu. Ak povrch posypeme aj strúhaným syrom, tak jedlo konzumujeme len teplé, aby syr zostal mäkký; ak nie, výborne chutí aj studené. Zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Jedlo môžeme pripraviť rovnako aj na platni v hrncoch s dvojitým dnom. Podávame so zeleninovým šalátom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská treska na víne a cesnaku

Morská treska na víne a cesnaku

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Makrely v ostrej omáčke

Makrely v ostrej omáčke

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Losos na pomarančovej šťave

Losos na pomarančovej šťave

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.