Zapekané rybie filé45

Zapekané rybie filé

Suroviny

  • Mrazené rybie filé
  • mlieko
  • zemiaky
  • maslo
  • strúhanka
  • podrvené kukuričné lupienky alebo hrubá krupica
  • soľ
  • paprika
  • rôzne korenie podľa chuti
  • kyslá smotana
  • korenie na pizzu
  • nastrúhaný syr

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Filé dáme rozmraziť do misky s mliekom. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame na tenké kolieska (zemiaky môžu byť aj surové; zapekanie potom trvá trochu dlhšie, no zemiaky sú šťavnatejšie). Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, lupienkami alebo krupicou, poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme podľa chuti, polejeme kyslou smotanou, na takto pripravené zemiaky nakrájame kúsky masla. Rovnako pripravíme druhú vrstvu zemiakov. Napokon osušíme filé, kúsky naukladáme na pripravené zemiaky, osolíme, polejeme smotanou, posypeme paprikou a trošku korením na pizzu. Ak povrch posypeme aj strúhaným syrom, tak jedlo konzumujeme len teplé, aby syr zostal mäkký; ak nie, výborne chutí aj studené. Zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Jedlo môžeme pripraviť rovnako aj na platni v hrncoch s dvojitým dnom. Podávame so zeleninovým šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa