Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Zapekané rybie filé

Zapekané rybie filé
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1084hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • Mrazené rybie filé
  • mlieko
  • zemiaky
  • maslo
  • strúhanka
  • podrvené kukuričné lupienky alebo hrubá krupica
  • soľ
  • paprika
  • rôzne korenie podľa chuti
  • kyslá smotana
  • korenie na pizzu
  • nastrúhaný syr

Postup

Filé dáme rozmraziť do misky s mliekom. Zemiaky uvarené v šupke nakrájame na tenké kolieska (zemiaky môžu byť aj surové; zapekanie potom trvá trochu dlhšie, no zemiaky sú šťavnatejšie). Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, vysypeme strúhankou, lupienkami alebo krupicou, poukladáme vrstvu zemiakov, posolíme, pokoreníme podľa chuti, polejeme kyslou smotanou, na takto pripravené zemiaky nakrájame kúsky masla. Rovnako pripravíme druhú vrstvu zemiakov. Napokon osušíme filé, kúsky naukladáme na pripravené zemiaky, osolíme, polejeme smotanou, posypeme paprikou a trošku korením na pizzu. Ak povrch posypeme aj strúhaným syrom, tak jedlo konzumujeme len teplé, aby syr zostal mäkký; ak nie, výborne chutí aj studené. Zapečieme v dobre vyhriatej rúre. Jedlo môžeme pripraviť rovnako aj na platni v hrncoch s dvojitým dnom. Podávame so zeleninovým šalátom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Morská belica na taliansky spôsob

Morská belica na taliansky spôsob

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Morský vlk na bylinkách

Morský vlk na bylinkách

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Losos na pomarančovej šťave

Losos na pomarančovej šťave

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.