Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou45

Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs
  • 100 g sterilizovanej špargle
  • 100 g syru Niva
  • 2 plátky Eidamu
  • soľ
  • 2 dcl mlieka
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • sójová omáčka
  • hladká múka

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme špargľu, aby sa oteplila. Na druhú panvicu dáme variť mlieko, do ktorého pridáme nastrúhaný syr niva. Povaríme. Pridáme kuracie prsia, špargľu a necháme spolu podusiť. Hotový pokrm servírujeme tak, že na tanier mäso, na neho uložíme špargľu, polejeme nivovou omáčkou, a kým je jedlo horúce položíme naň ešte plátok syra. Podávame s hranolkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa