Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou45

Zapekané kuracie prsia so špargľou a nivou

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs
  • 100 g sterilizovanej špargle
  • 100 g syru Niva
  • 2 plátky Eidamu
  • soľ
  • 2 dcl mlieka
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • sójová omáčka
  • hladká múka

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko osmažíme na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme špargľu, aby sa oteplila. Na druhú panvicu dáme variť mlieko, do ktorého pridáme nastrúhaný syr niva. Povaríme. Pridáme kuracie prsia, špargľu a necháme spolu podusiť. Hotový pokrm servírujeme tak, že na tanier mäso, na neho uložíme špargľu, polejeme nivovou omáčkou, a kým je jedlo horúce položíme naň ešte plátok syra. Podávame s hranolkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa