Zapekaná brokolica s vajcom30

Zapekaná brokolica s vajcom

Suroviny

  • 600 g brokolice
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu strúhanky
  • 2 dcl mlieka
  • vajce a soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu uvarenú v osolenej vode dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného kastrólika. Mlieko rozmiešame s vajcom, so soľou a so zvyškom strúhanky, zalejeme ním brokolicu a dáme zapiecť. Zapečenú brokolicu polejeme zvyškom roztopeného masla. Podávame so zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa