Zapekaná brokolica s vajcom

Zapekaná brokolica s vajcom
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií3
1169hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 600 g brokolice
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu strúhanky
  • 2 dcl mlieka
  • vajce a soľ.

Postup

Brokolicu uvarenú v osolenej vode dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného kastrólika. Mlieko rozmiešame s vajcom, so soľou a so zvyškom strúhanky, zalejeme ním brokolicu a dáme zapiecť. Zapečenú brokolicu polejeme zvyškom roztopeného masla. Podávame so zemiakmi.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Miešaný šalát

Miešaný šalát

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Miešaný ovocný šalát

Miešaný ovocný šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Mäsový šalát s fazuľou

Mäsový šalát s fazuľou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.