Zapekaná brokolica s vajcom30

Zapekaná brokolica s vajcom

Suroviny

  • 600 g brokolice
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu strúhanky
  • 2 dcl mlieka
  • vajce a soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Brokolicu uvarenú v osolenej vode dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného kastrólika. Mlieko rozmiešame s vajcom, so soľou a so zvyškom strúhanky, zalejeme ním brokolicu a dáme zapiecť. Zapečenú brokolicu polejeme zvyškom roztopeného masla. Podávame so zemiakmi.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa