Veľkonočná plnka45

Veľkonočná plnka

Suroviny

  • 1 veka
  • 10 vajec
  • 200 vareného bravčového mäsa
  • vývar z mäsa
  • 200 g údeného mäsa
  • 200 g tuku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový kvet
  • posekaná pažítka

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Veku nakrájame na malé kúsky, zalejeme rozpusteným tukom. Na malé kúsky pokrájame aj mäso a spolu bylinkami vmiešame k veke. Žĺtka vymiešame s trochou vývaru, pridáme koreniny a soľ, vlejeme k ostatnej zmesi. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a pečieme vo vymastenom pekáči.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa