Veľkonočná plnka45

Veľkonočná plnka

Suroviny

  • 1 veka
  • 10 vajec
  • 200 vareného bravčového mäsa
  • vývar z mäsa
  • 200 g údeného mäsa
  • 200 g tuku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • muškátový kvet
  • posekaná pažítka

Náročnosť receptu

jednoduchý

71%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Veku nakrájame na malé kúsky, zalejeme rozpusteným tukom. Na malé kúsky pokrájame aj mäso a spolu bylinkami vmiešame k veke. Žĺtka vymiešame s trochou vývaru, pridáme koreniny a soľ, vlejeme k ostatnej zmesi. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a pečieme vo vymastenom pekáči.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa