Vaječný likér

Vaječný likér
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
2806hodnotení
2z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 0,7 l vodky,  5 vajec
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom na hladkú hmotu. Pridáme konzervu kondenzovaného mlieka, potom vodku a elektrickým šľahačom vyšľaháme. Ak vaječný likér zhustne, zriedime ho troškou vodky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mokka - Mix

Mokka - Mix

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Medová káva

Medová káva

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Lotyšská káva

Lotyšská káva

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.