Vaječný likér

Vaječný likér
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1731hodnotení
2z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 0,7 l vodky,  5 vajec
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom na hladkú hmotu. Pridáme konzervu kondenzovaného mlieka, potom vodku a elektrickým šľahačom vyšľaháme. Ak vaječný likér zhustne, zriedime ho troškou vodky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Lotyšská káva

Lotyšská káva

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Liečivý čaj proti črevným parazitom

Liečivý čaj proti črevným parazitom

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Liečivý čaj proti črevnému kataru a črevným kŕčom

Liečivý čaj proti črevnému kataru a črevným kŕčom

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.