Vaječný likér

Vaječný likér
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
2708hodnotení
2z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 0,7 l vodky,  5 vajec
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom na hladkú hmotu. Pridáme konzervu kondenzovaného mlieka, potom vodku a elektrickým šľahačom vyšľaháme. Ak vaječný likér zhustne, zriedime ho troškou vodky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mokka - Look

Mokka - Look

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Mexická káva

Mexická káva

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Liečivý čaj posilňujúci žalúdok

Liečivý čaj posilňujúci žalúdok

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.