Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Vaječný likér

Vaječný likér
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1674hodnotení
2z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 0,7 l vodky,  5 vajec
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom na hladkú hmotu. Pridáme konzervu kondenzovaného mlieka, potom vodku a elektrickým šľahačom vyšľaháme. Ak vaječný likér zhustne, zriedime ho troškou vodky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak si cesto na palacinky prelejete do džbánu, môžete ho priamo nalievať na panvicu.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mokka - Look

Mokka - Look

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Mokka - Mix

Mokka - Mix

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Mexická káva

Mexická káva

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.