Vaječný likér

Vaječný likér
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1732hodnotení
2z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 0,7 l vodky,  5 vajec
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom na hladkú hmotu. Pridáme konzervu kondenzovaného mlieka, potom vodku a elektrickým šľahačom vyšľaháme. Ak vaječný likér zhustne, zriedime ho troškou vodky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mocca & Chocolat

Mocca & Chocolat

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Mokka - Mix

Mokka - Mix

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Liečivý čaj proti črevnému kataru a črevným kŕčom

Liečivý čaj proti črevnému kataru a črevným kŕčom

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.