Údené s kyslou kapustou

Údené s kyslou kapustou
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
453hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • ½ kg kyslej kapusty
  • ½ kg zemiakov
  • 300 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • potlčená rasca
  • majoránka
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 PL hrubej múky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Mäso umyte a nakrájajte na plátky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a niekoľko minút duste. Potom pridajte kapustu, zalejte 100 ml smotany rozšľahanej s trochou vody a krátko povarte. K nahrubo postrúhaným zemiakom pridajte vajce, pretlačený cesnak, rascu, korenie, soľ, majoránku, postrúhaný syr, múku a zmiešajte. Do pekáča rovnomerne rozložte udusenú kapustu, obložte ju údeným mäsom potretým zemiakovým cestom a zalejte zvyšnou smotanou rozšľahanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 min.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Milánska špecialita

Milánska špecialita

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Medové kačacie prsia

Medové kačacie prsia

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Metropolitan hovädzí steak

Metropolitan hovädzí steak

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.