Údené s kyslou kapustou

Údené s kyslou kapustou
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
471hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • ½ kg kyslej kapusty
  • ½ kg zemiakov
  • 300 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • potlčená rasca
  • majoránka
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 PL hrubej múky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Mäso umyte a nakrájajte na plátky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a niekoľko minút duste. Potom pridajte kapustu, zalejte 100 ml smotany rozšľahanej s trochou vody a krátko povarte. K nahrubo postrúhaným zemiakom pridajte vajce, pretlačený cesnak, rascu, korenie, soľ, majoránku, postrúhaný syr, múku a zmiešajte. Do pekáča rovnomerne rozložte udusenú kapustu, obložte ju údeným mäsom potretým zemiakovým cestom a zalejte zvyšnou smotanou rozšľahanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 min.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minútky z jeleňa

Minútky z jeleňa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Malokarpatská pečeň z diviny

Malokarpatská pečeň z diviny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mäso Európa

Mäso Európa

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.