Údené s kyslou kapustou45

Údené s kyslou kapustou

Suroviny

  • 1 kg údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • ½ kg kyslej kapusty
  • ½ kg zemiakov
  • 300 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • potlčená rasca
  • majoránka
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 PL hrubej múky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso umyte a nakrájajte na plátky. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a niekoľko minút duste. Potom pridajte kapustu, zalejte 100 ml smotany rozšľahanej s trochou vody a krátko povarte. K nahrubo postrúhaným zemiakom pridajte vajce, pretlačený cesnak, rascu, korenie, soľ, majoránku, postrúhaný syr, múku a zmiešajte. Do pekáča rovnomerne rozložte udusenú kapustu, obložte ju údeným mäsom potretým zemiakovým cestom a zalejte zvyšnou smotanou rozšľahanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 min.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa