Tvarohový sen30

Tvarohový sen

Suroviny

  • 500 g jemného tvarohu
  • ½ l ríbezlí alebo drene
  • práškový cukor
  • okrúhle piškóty
  • mandarínka/pomaranč
  • šťava z 1 citróna
  • 2 pochúťkové smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • koňak

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tvaroh spolu so smotanou, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou vymiešame, pridáme vanilkový a práškový cukor podľa chuti. Rozmixujeme najemno. Do pohárov ukladáme vrstvu tvarohu, vrstvu ríbezlí, 3 piškóty, znova tvaroh, ríbezle, piškóty. Pokračujeme až 1,5 cm pod okraj pohára. Mesiačiky mandarínky/pomaranča pokrájame na slzičky, ktorými ozdobíme vrch pohárov ako kvet margarétky. Medzi slzičky uložíme guľky ríbezlí. Do každého pohára nalejeme štamperlík koňaku. Podávame chladené.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa