Tvarohový sen30

Tvarohový sen

Suroviny

  • 500 g jemného tvarohu
  • ½ l ríbezlí alebo drene
  • práškový cukor
  • okrúhle piškóty
  • mandarínka/pomaranč
  • šťava z 1 citróna
  • 2 pochúťkové smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • koňak

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tvaroh spolu so smotanou, citrónovou šťavou a nastrúhanou kôrou vymiešame, pridáme vanilkový a práškový cukor podľa chuti. Rozmixujeme najemno. Do pohárov ukladáme vrstvu tvarohu, vrstvu ríbezlí, 3 piškóty, znova tvaroh, ríbezle, piškóty. Pokračujeme až 1,5 cm pod okraj pohára. Mesiačiky mandarínky/pomaranča pokrájame na slzičky, ktorými ozdobíme vrch pohárov ako kvet margarétky. Medzi slzičky uložíme guľky ríbezlí. Do každého pohára nalejeme štamperlík koňaku. Podávame chladené.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa