Torta s malinovou penou30

Torta s malinovou penou

Suroviny

  • 100 g masla
  • 100 g sušienok
  • 1/2 dl lieskových orechov
  • Náplň:
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dl tvarohu
  • 1/2 dl práškového cukru
  • 200 g malín

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme si korpus - maslo, sušienky, nasekané orechy a všetko zmiešame a vypracujeme. Zmes dáme do formy a urobíme zvýšené 3 cm okraje. Vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej tvaroh a cukor. Polovicu malín dáme do plnky. Vylejeme to na korpus a dozdobíme druhou polovicou malín a posypeme čokoládou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa