Torta s malinovou penou30

Torta s malinovou penou

Suroviny

  • 100 g masla
  • 100 g sušienok
  • 1/2 dl lieskových orechov
  • Náplň:
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 2 dl tvarohu
  • 1/2 dl práškového cukru
  • 200 g malín

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pripravíme si korpus - maslo, sušienky, nasekané orechy a všetko zmiešame a vypracujeme. Zmes dáme do formy a urobíme zvýšené 3 cm okraje. Vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej tvaroh a cukor. Polovicu malín dáme do plnky. Vylejeme to na korpus a dozdobíme druhou polovicou malín a posypeme čokoládou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa