-->

Tipy dobrej gazdinky Pridať vlastný recept

Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.

4520 hodnotení

Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.

4130 hodnotení

Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.

4375 hodnotení

Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.

4571 hodnotení

Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.

4799 hodnotení

Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.

4721 hodnotení

Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.

4333 hodnotení

Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.

4220 hodnotení

Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.

4250 hodnotení

Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.

4073 hodnotení

Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.

4316 hodnotení

Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.

4443 hodnotení

Ryby pred prípravou namočíme na 30 minút do mlieka, odstránime rybí zápach.

4184 hodnotení

Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.

4474 hodnotení

Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.

3927 hodnotení

Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.

4177 hodnotení

Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.

4412 hodnotení

Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.

4699 hodnotení

Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.

4591 hodnotení

Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.

3945 hodnotení