Tekvicový prívarok30

Tekvicový prívarok

Suroviny

  • 1 kg tekvice
  • 5 dkg masla
  • 5 dkg hladkej múky
  • 3 dcl mlieka
  • soľ
  • kôpor
  • cukor
  • sladka smotana
  • citrónová šťava alebo ocot

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú, pokrájanú tekvicu osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Múku opražíme nasucho, rozriedime mliekom, rozšľaháme, pridáme k tekvici a povaríme. Dochutíme cukrom, citrónovou šťavou a posekaným kôprom. Nakoniec pridáme smotanu a čerstvé maslo.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa