Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
401hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 40 dkg tekvice
  • 15 dkg tvrdý syr
  • 15 dkg salámy
  • 3 -5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 vajcia
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • vegeta
  • oregano
  • 1 dcl olej

Postup

Tekvicu a tvrdý syr nastrúhame, salámu a cibuľu nakrájame, prelisujeme cesnak a zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a všetko spolu premiešame. Hmotu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme 25 minút. Namiesto tekvice môžeme dať cuketu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Miešaný šalát

Miešaný šalát

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Miešaný ovocný šalát

Miešaný ovocný šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Majonézový šalát s jablkami a orechmi

Majonézový šalát s jablkami a orechmi

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.