Tekvicový koláč

Tekvicový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
674hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 40 dkg tekvice
  • 15 dkg tvrdý syr
  • 15 dkg salámy
  • 3 -5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 vajcia
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • vegeta
  • oregano
  • 1 dcl olej

Postup

Tekvicu a tvrdý syr nastrúhame, salámu a cibuľu nakrájame, prelisujeme cesnak a zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a všetko spolu premiešame. Hmotu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme 25 minút. Namiesto tekvice môžeme dať cuketu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Rybací šalát s kukuricou

Rybací šalát s kukuricou

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Zemiakový šalát

Zemiakový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Miešaný ovocný šalát

Miešaný ovocný šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.