Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
422hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 40 dkg tekvice
  • 15 dkg tvrdý syr
  • 15 dkg salámy
  • 3 -5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 vajcia
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • vegeta
  • oregano
  • 1 dcl olej

Postup

Tekvicu a tvrdý syr nastrúhame, salámu a cibuľu nakrájame, prelisujeme cesnak a zmiešame. Pridáme ostatné suroviny a všetko spolu premiešame. Hmotu dáme na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme 25 minút. Namiesto tekvice môžeme dať cuketu.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mliečna majonéza

Mliečna majonéza

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Mäsový šalát na hruške

Mäsový šalát na hruške

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Majonézový šalát klasický

Majonézový šalát klasický

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.