Svieži pudingový zákusok45

Svieži pudingový zákusok

Suroviny

  • Cesto: 5 vajec
  • 25 dkg kryštálového cukru
  • 25 dkg polohrubej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Puding: 1 liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva: 2 kyslé pochúťkové smotany
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2-3 lyžice práškového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto: Najprv uvaríme podľa návodu hustý puding a necháme vychladnúť. Na cesto najprv vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtky, olej, vodu a múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na vymastený plech, do zvyšného pridáme kakao a vlievame do svetlého cesta. Lyžicou poukladáme vychladnutý puding rovnomerne na cesto. Keď je zákusok upečený, ešte na horúci vylejeme polevu a necháme vychladnúť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa