Svieži pudingový zákusok

Svieži pudingový zákusok
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1443hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • Cesto: 5 vajec
  • 25 dkg kryštálového cukru
  • 25 dkg polohrubej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Puding: 1 liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva: 2 kyslé pochúťkové smotany
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2-3 lyžice práškového cukru

Postup

Cesto: Najprv uvaríme podľa návodu hustý puding a necháme vychladnúť. Na cesto najprv vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtky, olej, vodu a múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na vymastený plech, do zvyšného pridáme kakao a vlievame do svetlého cesta. Lyžicou poukladáme vychladnutý puding rovnomerne na cesto. Keď je zákusok upečený, ešte na horúci vylejeme polevu a necháme vychladnúť.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Teplý mandľový koláčik

Teplý mandľový koláčik

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.