Svieži pudingový zákusok45

Svieži pudingový zákusok

Suroviny

  • Cesto: 5 vajec
  • 25 dkg kryštálového cukru
  • 25 dkg polohrubej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Puding: 1 liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva: 2 kyslé pochúťkové smotany
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2-3 lyžice práškového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto: Najprv uvaríme podľa návodu hustý puding a necháme vychladnúť. Na cesto najprv vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtky, olej, vodu a múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na vymastený plech, do zvyšného pridáme kakao a vlievame do svetlého cesta. Lyžicou poukladáme vychladnutý puding rovnomerne na cesto. Keď je zákusok upečený, ešte na horúci vylejeme polevu a necháme vychladnúť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa