Svieži pudingový zákusok45

Svieži pudingový zákusok

Suroviny

  • Cesto: 5 vajec
  • 25 dkg kryštálového cukru
  • 25 dkg polohrubej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Puding: 1 liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Poleva: 2 kyslé pochúťkové smotany
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2-3 lyžice práškového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto: Najprv uvaríme podľa návodu hustý puding a necháme vychladnúť. Na cesto najprv vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme žĺtky, olej, vodu a múku s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme na vymastený plech, do zvyšného pridáme kakao a vlievame do svetlého cesta. Lyžicou poukladáme vychladnutý puding rovnomerne na cesto. Keď je zákusok upečený, ešte na horúci vylejeme polevu a necháme vychladnúť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa