Šunková roláda45

Šunková roláda

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 2 cibule
  • olej
  • 100 g šampiňónov
  • 6 vajec
  • soľ
  • 300 g tvrdého postrúhaného syra
  • 200 g šunky

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Potom primiešame vajcia, osolíme a urobíme riedku praženicu. Vychladnutú praženicu rovnomerne rozvrstvíme na lístkové cesto, posypeme postrúhaným syrom, šunkou pokrájanou na rezance a cesto zvinieme tak, aby praženica počas pečenia z cesta nevytiekla. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Keď chceme, aby roláda mala peknú farbu, pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajcom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa