Tipy a triky dobrej gazdinky
Dietníček
Energetická tabuľka

Šunková roláda

Šunková roláda
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
724hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 lístkové cesto
  • 2 cibule
  • olej
  • 100 g šampiňónov
  • 6 vajec
  • soľ
  • 300 g tvrdého postrúhaného syra
  • 200 g šunky

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Potom primiešame vajcia, osolíme a urobíme riedku praženicu. Vychladnutú praženicu rovnomerne rozvrstvíme na lístkové cesto, posypeme postrúhaným syrom, šunkou pokrájanou na rezance a cesto zvinieme tak, aby praženica počas pečenia z cesta nevytiekla. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Keď chceme, aby roláda mala peknú farbu, pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajcom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Minipizza

Minipizza

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Mini pizza koláčiky

Mini pizza koláčiky

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová pizza

Chlebová pizza

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Menu.sk

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.