Šunková roláda

Šunková roláda
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií4
913hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 lístkové cesto
  • 2 cibule
  • olej
  • 100 g šampiňónov
  • 6 vajec
  • soľ
  • 300 g tvrdého postrúhaného syra
  • 200 g šunky

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Potom primiešame vajcia, osolíme a urobíme riedku praženicu. Vychladnutú praženicu rovnomerne rozvrstvíme na lístkové cesto, posypeme postrúhaným syrom, šunkou pokrájanou na rezance a cesto zvinieme tak, aby praženica počas pečenia z cesta nevytiekla. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Keď chceme, aby roláda mala peknú farbu, pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajcom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mini pizza koláčiky

Mini pizza koláčiky

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Mäsová pizza

Mäsová pizza

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová pizza

Chlebová pizza

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.