Šunková roláda45

Šunková roláda

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 2 cibule
  • olej
  • 100 g šampiňónov
  • 6 vajec
  • soľ
  • 300 g tvrdého postrúhaného syra
  • 200 g šunky

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Potom primiešame vajcia, osolíme a urobíme riedku praženicu. Vychladnutú praženicu rovnomerne rozvrstvíme na lístkové cesto, posypeme postrúhaným syrom, šunkou pokrájanou na rezance a cesto zvinieme tak, aby praženica počas pečenia z cesta nevytiekla. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Keď chceme, aby roláda mala peknú farbu, pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajcom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Ak potrebujete v recepte použiť víno, ale práve nemáte žiadne po ruke, stačí trošku octu a dve rozpustené kocky cukru víno v omáčke nahradí.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa