Šunková roláda45

Šunková roláda

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 2 cibule
  • olej
  • 100 g šampiňónov
  • 6 vajec
  • soľ
  • 300 g tvrdého postrúhaného syra
  • 200 g šunky

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka. Potom primiešame vajcia, osolíme a urobíme riedku praženicu. Vychladnutú praženicu rovnomerne rozvrstvíme na lístkové cesto, posypeme postrúhaným syrom, šunkou pokrájanou na rezance a cesto zvinieme tak, aby praženica počas pečenia z cesta nevytiekla. Uložíme na vymastený plech a upečieme. Keď chceme, aby roláda mala peknú farbu, pred pečením ju potrieme rozšľahaným vajcom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa