Strúhaný tvarohový koláč30

Strúhaný tvarohový koláč

Suroviny

  • 400 g hladká múka
  • 150 g práškový cukor
  • 250 g Palmarin
  • prášok do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 4 PL kakaa
  • tvarohová plnka: 750 g jemného tvarohu
  • 200 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vymiesime cesto, rozdelíme na polovicu a dáme zachladiť do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku: tvaroh, práškový cukor, žĺtka, citrónová kôra, vanilkový cukor. Z bielkov si ušľaháme sneh a jemne vmiešame do plnky.

Plech si vymastíme a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie, polovicu cesta naň nastrúhame. Rozotrieme tvarohovú plnku a na plnku nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme na 180 st. 30 minút resp. podľa znalosti svojej rúry :)

Autor: Martina Franke

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa