Strúhaný tvarohový koláč30

Strúhaný tvarohový koláč

Suroviny

  • 400 g hladká múka
  • 150 g práškový cukor
  • 250 g Palmarin
  • prášok do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 4 PL kakaa
  • tvarohová plnka: 750 g jemného tvarohu
  • 200 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

Náročnosť receptu

jednoduchý

64%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vymiesime cesto, rozdelíme na polovicu a dáme zachladiť do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku: tvaroh, práškový cukor, žĺtka, citrónová kôra, vanilkový cukor. Z bielkov si ušľaháme sneh a jemne vmiešame do plnky.

Plech si vymastíme a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie, polovicu cesta naň nastrúhame. Rozotrieme tvarohovú plnku a na plnku nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme na 180 st. 30 minút resp. podľa znalosti svojej rúry :)

Autor: Martina Franke

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa