Špenátový prívarok s vajcom

Špenátový prívarok s vajcom
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1042hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kocka mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 40 g hladkej múky
  • soľ
  • olej
  • vajcia

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme múku a pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Chvíľu necháme variť a pridáme mierne rozmrazený špenát. Povaríme, osolíme, dochutíme cesnakom. Podávame s volskými okami.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Zemiaky pani pekárky

Zemiaky pani pekárky

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Zemiakové lievance

Zemiakové lievance

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Zemiakové placky zo studených zemiakov

Zemiakové placky zo studených zemiakov

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.