Špenátový prívarok s vajcom45

Špenátový prívarok s vajcom

Suroviny

  • 1 kocka mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 40 g hladkej múky
  • soľ
  • olej
  • vajcia

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme múku a pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Chvíľu necháme variť a pridáme mierne rozmrazený špenát. Povaríme, osolíme, dochutíme cesnakom. Podávame s volskými okami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa