Špenátový prívarok s vajcom

Špenátový prívarok s vajcom
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií2
1087hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kocka mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 40 g hladkej múky
  • soľ
  • olej
  • vajcia

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme múku a pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Chvíľu necháme variť a pridáme mierne rozmrazený špenát. Povaríme, osolíme, dochutíme cesnakom. Podávame s volskými okami.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hydinovo-ryžový šalát

Hydinovo-ryžový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Cibere

Cibere

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Zemiakové lievance

Zemiakové lievance

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.