Špenátová polievka45

Špenátová polievka

Suroviny

  • 1 bal. špenátový pretlak
  • cibuľka
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • múka Promix PK
  • mlieko
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji opražíme múku Promix PK, urobíme svetlú zápražku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku, mierne opražíme, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme studenou vodou. Zápražku rozvaríme, do vriacej vložíme mrazený špenátový pretlak. Za stáleho miešania špenát rozpustíme a krátko povaríme. Na záver zahustíme zátrepkou z mlieka a múky. Posolíme, mierne okoreníme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ocot do kyslých polievok a omáčok pridávame až po odstavení z ohňa, aby sa polievka nezrazila.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa