Šošovicová polievka nakyslo45

Šošovicová polievka nakyslo

Suroviny

  • 200 g šošovice
  • 150 g zemiakov
  • masť
  • bobkový list
  • 40 g hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 téglik kyslej smotany
  • ocot
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu preberieme, umyjeme a na pár hodín namočíme. Vodu vylejeme a do hrnca vložíme šošovicu. Zalejeme litrom a pol studenej vody. Pridáme bobkový list a varíme domäkka. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do polievky a varíme. Z polovice múky a masti spravíme zápražku. Pridáme prelisovaný cesnak, korenie a osmažíme. Zápražku pridáme do vody, povaríme a na záver pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Ochutíme octom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa