Šošovicová polievka nakyslo

Šošovicová polievka nakyslo
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1465hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 200 g šošovice
  • 150 g zemiakov
  • masť
  • bobkový list
  • 40 g hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 téglik kyslej smotany
  • ocot
  • soľ.

Postup

Šošovicu preberieme, umyjeme a na pár hodín namočíme. Vodu vylejeme a do hrnca vložíme šošovicu. Zalejeme litrom a pol studenej vody. Pridáme bobkový list a varíme domäkka. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do polievky a varíme. Z polovice múky a masti spravíme zápražku. Pridáme prelisovaný cesnak, korenie a osmažíme. Zápražku pridáme do vody, povaríme a na záver pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Ochutíme octom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak potrebujeme silný vývar, mäso vkladáme do studenej vody. Ak chceme šťavnaté mäso, vkladáme ho do vriacej vody.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Halászlé

Halászlé

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.