Šošovicová polievka nakyslo45

Šošovicová polievka nakyslo

Suroviny

  • 200 g šošovice
  • 150 g zemiakov
  • masť
  • bobkový list
  • 40 g hladkej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 téglik kyslej smotany
  • ocot
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu preberieme, umyjeme a na pár hodín namočíme. Vodu vylejeme a do hrnca vložíme šošovicu. Zalejeme litrom a pol studenej vody. Pridáme bobkový list a varíme domäkka. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme do polievky a varíme. Z polovice múky a masti spravíme zápražku. Pridáme prelisovaný cesnak, korenie a osmažíme. Zápražku pridáme do vody, povaríme a na záver pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Ochutíme octom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa