Sója po thajsky45

Sója po thajsky

Suroviny

  • 1 balenie sójového mäsa na pásiky
  • 1 ½ lyžice škrobovej múčky
  • niekoľko bambusových výhonkov
  • ½ šálky mango výhonkov alebo klíčkov
  • ustricová omáčka
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Sójové mäso povaríme 20 minút v kuracom vývare. Vyžmýkame a osmažíme na oleji. Pridávame bambusové výhonky, mangové klíčky a dochutíme ustricovou omáčkou. Podľa potreby pridáme vodu a prípadne cesnak.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa