Slivkový koláč45

Slivkový koláč

Suroviny

  • 230 g polohrubej múky
  • 110 g masla
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 750 g sliviek
  • 20 g masla
  • 50 g polohrubej múky
  • 130 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 dl smotany

Náročnosť receptu

jednoduchý

87%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmiešame múku, maslo, cukor, 5 cl vody a vytvoríme bochníček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Predhrejeme rúru na 180 °C a vymastíme formu s priemerom 26 cm na pečenie. Vyberieme cesto, rozložíme do formy, navrch poukladáme slivky. Rozšľaháme vajcia, cukor, múku a smotanu a nalejeme na slivky. Všetko dáme zapiecť na cca 40 minút. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa