Slivkový koláč s makom (hrnčekový)45

Slivkový koláč s makom (hrnčekový)

Suroviny

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček kyslého mlieka
  • 1 vajce.
  • Na zdobenie: 1 kg sliviek
  • pomletý mak
  • práškový cukor

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múky preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto. Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme polovice sliviek a upečieme. Po upečení ho ešte horúci posypeme makom a cukrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa