Slivkový koláč s makom (hrnčekový)45

Slivkový koláč s makom (hrnčekový)

Suroviny

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček kyslého mlieka
  • 1 vajce.
  • Na zdobenie: 1 kg sliviek
  • pomletý mak
  • práškový cukor

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múky preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto. Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme polovice sliviek a upečieme. Po upečení ho ešte horúci posypeme makom a cukrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa