Slivkový koláč s makom (hrnčekový)

Slivkový koláč s makom (hrnčekový)
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
454hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček kyslého mlieka
  • 1 vajce.
  • Na zdobenie: 1 kg sliviek
  • pomletý mak
  • práškový cukor

Postup

Múky preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto. Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme polovice sliviek a upečieme. Po upečení ho ešte horúci posypeme makom a cukrom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Do cesta na perníky nikdy nedávame viac medu ako je v recepte napísané, upečené perníčky by boli tvrdé.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Teplý mandľový koláčik

Teplý mandľový koláčik

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Muffiny s čokoládou plnené džemom

Muffiny s čokoládou plnené džemom

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.