Slivkový koláč s makom (hrnčekový)

Slivkový koláč s makom (hrnčekový)
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
613hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček kyslého mlieka
  • 1 vajce.
  • Na zdobenie: 1 kg sliviek
  • pomletý mak
  • práškový cukor

Postup

Múky preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto. Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme polovice sliviek a upečieme. Po upečení ho ešte horúci posypeme makom a cukrom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Klasické palacinky

Klasické palacinky

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Sladké raňajky

Sladké raňajky

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Vyprážané jabĺčka

Vyprážané jabĺčka

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.