Slivkový koláč s makom (hrnčekový)

Slivkový koláč s makom (hrnčekový)
čas prípravy viac ako .
náročnosť receptu    
počet porcií6
467hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček kyslého mlieka
  • 1 vajce.
  • Na zdobenie: 1 kg sliviek
  • pomletý mak
  • práškový cukor

Postup

Múky preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne cesto. Dáme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme polovice sliviek a upečieme. Po upečení ho ešte horúci posypeme makom a cukrom.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Ríbezľová pochúťka

Ríbezľová pochúťka

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Sladké raňajky

Sladké raňajky

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    
Teplý mandľový koláčik

Teplý mandľový koláčik

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.