Silvestrovská enciánová dobrôtka45

Silvestrovská enciánová dobrôtka

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • 180 g Hery
  • 50 g eidamu
  • majorán
  • rasca
  • soľ
  • vegeta
  • korenie. Plnka: 80 g masla
  • 250 g enciánu
  • karí korenie
  • 2 ČL kyslej smotany
  • pažítka.

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky, žĺtka a Hery vypracujeme cesto. Eidam nastrúhame a vmiešame do cesta, osolíme a okoreníme. Cesto necháme 20 minút odležať. Maslo, nadrobno nakrájaný encián, smotanu, pažítku a korenie zmiešame. Cesto vyvaľkáme, vykrojíme kolieska, naplníme enciánovou plnkou a pečieme.  
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak sa huspenina nechce oddeliť od formy, formu ponorte krátko do horúcej vody, alebo kuchynskú utierku ponoriť do horúcej vody, vyžmýkať, obtočiť okolo formy a prevrátiť.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa