Šampióny s cuketou na smotane30

Šampióny s cuketou na smotane

Suroviny

  • 1 pór
  • 1 kávová lyžička vegety
  • 0,5 kg šampiónov
  • 0,5 kg cukety
  • 1 smotana na varenie (250ml)
  • bazalka
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • olej
  • voda

Náročnosť receptu

jednoduchý

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji jemne orestujeme pór s vegetou, pridáme na malé kocky (o hrane cca. 0,5 cm) pokrájanú cuketu a naštvrtené šampióny, ktoré jemne posolíme, aby pustili šťavu. V prípade potreby podlejeme trochu (tak by suroviny boli zaliate približne do polovice) vývarom alebo vriacou vodou a necháme dusiť cca. 15 minút, aby sa cuketa rozpadla. Potom pridáme bazalku a mleté biele korenie podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver vlejeme sladkú smotanu na varenie a miešame, kým omáčka nezovrie. Ak chceme hustejšiu omáčku môžeme ju zahustiť múkou. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Omáčka sa nezrazí, ak smotanu do nej pridáme tak, že odoberieme trocha omáčky a rozmiešame ju zo smotanou. Až potom zmes vlejeme do ostatnej omáčky.
  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.
  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa