Šalát Slonie žrádlo

Šalát Slonie žrádlo
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
824hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg mäkkej krájanej salámy
  • 6 veľkých cibúľ
  • 1 pohár zaváraných uhoriek
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 lyžica octu
  • 210 g paradajkového pretlaku
  • lyžička soli
  • lyžička chilli
  • 6 kociek cukru
  • 40 dkg majonézy

Postup

Na drobno nakrájame  salámu, uhorky i cibuľu. Zmiešame olej, ocot, pretlak, horčicu, soľ, cukor a chilli a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a potom nalejeme na salám s uhorkami a cibuľou. Necháme vychladnúť a pridáme majonézu. Natierame na sendvič, alebo jeme ako šalát.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Miešaný zeleninový šalát

Miešaný zeleninový šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Majonézovo-hlivový šalát

Majonézovo-hlivový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Majonézový šalát s jablkami a orechmi

Majonézový šalát s jablkami a orechmi

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.