Šalát Slonie žrádlo

Šalát Slonie žrádlo
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
842hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg mäkkej krájanej salámy
  • 6 veľkých cibúľ
  • 1 pohár zaváraných uhoriek
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 lyžica octu
  • 210 g paradajkového pretlaku
  • lyžička soli
  • lyžička chilli
  • 6 kociek cukru
  • 40 dkg majonézy

Postup

Na drobno nakrájame  salámu, uhorky i cibuľu. Zmiešame olej, ocot, pretlak, horčicu, soľ, cukor a chilli a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a potom nalejeme na salám s uhorkami a cibuľou. Necháme vychladnúť a pridáme majonézu. Natierame na sendvič, alebo jeme ako šalát.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Jemný syrový nákyp

Jemný syrový nákyp

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Zemiakový šalát

Zemiakový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Miešaný zeleninový šalát

Miešaný zeleninový šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.