Šalát Slonie žrádlo30

Šalát Slonie žrádlo

Suroviny

  • 1 kg mäkkej krájanej salámy
  • 6 veľkých cibúľ
  • 1 pohár zaváraných uhoriek
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 lyžica octu
  • 210 g paradajkového pretlaku
  • lyžička soli
  • lyžička chilli
  • 6 kociek cukru
  • 40 dkg majonézy

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na drobno nakrájame  salámu, uhorky i cibuľu. Zmiešame olej, ocot, pretlak, horčicu, soľ, cukor a chilli a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a potom nalejeme na salám s uhorkami a cibuľou. Necháme vychladnúť a pridáme majonézu. Natierame na sendvič, alebo jeme ako šalát.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa