Šalát Slonie žrádlo

Šalát Slonie žrádlo
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií6
732hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 kg mäkkej krájanej salámy
  • 6 veľkých cibúľ
  • 1 pohár zaváraných uhoriek
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 lyžica octu
  • 210 g paradajkového pretlaku
  • lyžička soli
  • lyžička chilli
  • 6 kociek cukru
  • 40 dkg majonézy

Postup

Na drobno nakrájame  salámu, uhorky i cibuľu. Zmiešame olej, ocot, pretlak, horčicu, soľ, cukor a chilli a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a potom nalejeme na salám s uhorkami a cibuľou. Necháme vychladnúť a pridáme majonézu. Natierame na sendvič, alebo jeme ako šalát.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Mliečna majonéza

Mliečna majonéza

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Miešaný ovocný šalát

Miešaný ovocný šalát

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Majonézovo-hlivový šalát

Majonézovo-hlivový šalát

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.