Rýchle kokosové rezy

Rýchle kokosové rezy
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
552hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g kokosovej múčky
  • 150 g práškového cukru
  • 250 ml šľahačky v škatuľke

Postup

Vajcia, cukor, olej zmiešame, mlieko vymiešame s hrnčekom kokosovej múčky a pridáme k vajciam. Pridáme vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Zmes nalejeme na plech vyložený papierom. Na surové cesto ešte nasypeme ostatok kokosovej múčky zmiešanej s práškovým cukrom a dáme na 30 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Hotový koláč vyberieme z rúry aešte na horúci vylejeme nevyšľahanú šľahačku. Necháme vychladnúť.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Marhuľové rezy

Marhuľové rezy

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Kvietkovaná roláda

Kvietkovaná roláda

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Trubičky z voňavého cesta

Trubičky z voňavého cesta

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Súťaže | Pohladnice

www.newsandmedia.sk | O nás | Pomoc | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2016 News and Media Holding, a.s. - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.