Rýchla jablková štrúdľa

Rýchla jablková štrúdľa
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií5
613hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • 1 lístkové cesto
  • 1 vajce
  • 4-5 väčších jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • hrsť hrozienok
  • lyžica rumu
  • alebo rumová aróma
  • mletá škorica
  • papier na pečenie

Postup

Lístkové cesto vyvaľkáme a rozprestrieme na plech na papieri na pečenie. Jablká očistíme, ošúpeme, vyberieme jadrá a postrúhame. Zmes zmiešame so škoricou a cukrom podľa chuti. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a pridáme rum, alebo arómu, necháme desať minút postáť a potom pridáme k jablkám. Následne plnku rozotrieme na cesto, zavinieme ho a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Pred podávaním môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Šľahačka vydrží na zákusku alebo torte do druhého dňa, ak po vyšľahaní pridáme do nej lyžicu práškového cukru a šľahačku ešte raz prešľaháme.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

Rýchla pochúťka s lístkového cesta

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    
Sladké raňajky

Sladké raňajky

čas prípravydo 15 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.