Rýchla bryndzová polievka

Rýchla bryndzová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1331hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • kocka bryndze
  • dva zemiaky
  • lyžica masla
  • 1 vajce
  • krupica
  • rasca
  • soľ

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a so štipkou rasce uvaríme. Keď sú skoro uvarené, pridáme k nim bryndzu, maslo a dozrieme, aby sa roztopili. Minútku povaríme. Dochutíme soľou. Vajce zmiešame s krupicou, osolíme a po troške hádžeme do polievky halušky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Smotanu do vriacej polievky pridávame vždy rozmiešanú s múkou, aby sa nám nezrazila.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Chlebová polievka s údeným mäsom

Chlebová polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Barania polievka s fazuľou

Barania polievka s fazuľou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.