Rýchla bryndzová polievka

Rýchla bryndzová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1241hodnotení
5z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • kocka bryndze
  • dva zemiaky
  • lyžica masla
  • 1 vajce
  • krupica
  • rasca
  • soľ

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a so štipkou rasce uvaríme. Keď sú skoro uvarené, pridáme k nim bryndzu, maslo a dozrieme, aby sa roztopili. Minútku povaríme. Dochutíme soľou. Vajce zmiešame s krupicou, osolíme a po troške hádžeme do polievky halušky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
  • Ak odstraňujete šupky z rajčín neodhadzujte ich, ale odložte. Zídu sa vám napr. pri varení hovädzej polievky, ktorej dodajú peknú farbu.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom

čas prípravydo 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Reality | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.com | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2014 centrumholdings.com - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.