Rýchla bryndzová polievka

Rýchla bryndzová polievka
čas prípravy do .
náročnosť receptu    
počet porcií4
1462hodnotení
4z5
Hodnotiť

Ingrediencie

  • kocka bryndze
  • dva zemiaky
  • lyžica masla
  • 1 vajce
  • krupica
  • rasca
  • soľ

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a so štipkou rasce uvaríme. Keď sú skoro uvarené, pridáme k nim bryndzu, maslo a dozrieme, aby sa roztopili. Minútku povaríme. Dochutíme soľou. Vajce zmiešame s krupicou, osolíme a po troške hádžeme do polievky halušky.
Pridaj recept

Tipy a triky do kuchyne

  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Mäsovú polievku pekne zafarbíme postrúhanou mrkvou, upraženou na tuku.
Čítajte viac »

Viac podobných receptov

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

čas prípravydo 30 min.
náročnosť receptu    
Jahňacia polievka s knedličkami

Jahňacia polievka s knedličkami

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    
Barania polievka s fazuľou

Barania polievka s fazuľou

čas prípravyviac ako 45 min.
náročnosť receptu    

Aktuálne | Katalóg firiem | Mapy | Doprava | Email | Žena | Magazín | Automix | Lepšie bývanie | Kultúra | Bulvár | Referáty | Blogy | Menu | Počasie | Slovníky | Zľavy | Súťaže | Pohladnice

centrumholdings.sk | O nás | Voľné miesta | Kontakty | Centrum.sk

Copyright © 2015 centrumholdings.sk - všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo šírenie obsahu je zakázané bez predchádzajúceho súhlasu.