Rýchla bryndzová polievka30

Rýchla bryndzová polievka

Suroviny

  • kocka bryndze
  • dva zemiaky
  • lyžica masla
  • 1 vajce
  • krupica
  • rasca
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a so štipkou rasce uvaríme. Keď sú skoro uvarené, pridáme k nim bryndzu, maslo a dozrieme, aby sa roztopili. Minútku povaríme. Dochutíme soľou. Vajce zmiešame s krupicou, osolíme a po troške hádžeme do polievky halušky.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Chuť polievky zjemníte, ak do nej pred servírovaním pridáte kúsok masla a petržlenovej vňate.
  • Ak sa vám podarilo pripraviť kalný hovädzí alebo kurací vývar, vmiešajte doň vaječný bielok, jemne nechajte vývar prevrieť, aby sa bielok zrazil, a preceďte cez gázu.
  • Smotanové polievky sa nezrazia, ak do smotany, aj kyslej, pridáme malú lyžičku cukru.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa